_MG_7197.jpg

Beseda merlot izhaja iz starega francsokega poimenovanja za malega kosa. Ta je zato svoje mesto našel tudi na naši etiketi.

MERLOT BARRIQUE

 

Letnik: 2015

Alkohol: 13,0 % vol.

Temperatura za serviranje: 16-18°C

Cena: 15€ 

Merlot barrique je "paradni konj" naše kleti. Po ročni trgatvi in 14-dnevni maceraciji je približno 2 leti zorel v francoskih hrastovih sodih.

V kozarcu je neprosojne rubinaste barve. Vonj spominja na zrele slive in višnje, v ozadju pa je čututi tudi temno čokolado in usnje. Je vino z močno strukturo in prijetno svežino ob enem, ki v ustih pusti dolgo sled. 

Vino je na dunajskem tekmovanju AWC Vienna 2020 prejelo zlato medaljo, leta 2019 pa je bilo na tekmovanju Sommelierska selekcija 2019 izbrano med 3 najboljše merlote. 

circle-cropped (1).png
IMG_0020.jpg

Swarga v sanskrtskem jeziku pomeni sijoče, žareče nebo in je beseda iz katere izhaja poimenovanje za slovanskega boga Svaroga, boga sonca in ognja.

SWARGA

 

Letnik: 2018

Alkohol: 13,5 % vol.

Temperatura za serviranje: 16-18°C

Cena: 15€ 

Swarga je vino sorte sauvignon. Trgatvi je sledila 14-dnevna maceracija z rednim mešanjem. V tem času je vino dobilo barvo, ki spominja na zahajajoče žareče sonce. Po spontani fermentaciji z lastnimi kvasovkami je vino več kot leto dni zorelo v hrastovih sodih.

 

Vonj in okus vina spremljajo medene note, ki so lepo zaokrožene z aromo lesa. V ozadju je čutiti tudi brinove jagode. 

_MG_7394.jpg

Vsak zelen ima svojevrsten karakter in je zgodba zase. Lahko bi rekli, da se nam vsak zelen pokaže z drugačnim obrazom. 

ZELEN

 

Letnik: 2019

Alkohol: 12 % vol.

Temperatura za serviranje: 8-12°C

Cena: 8€ 

Zelen je bela avtohtona vinska sorta, razširjena predvsem v zgornji Vipavski dolini. Po 24-urni hladni maceraciji je vino zorelo v inoks posodah. 

Vonj je nežen, prepoznavne so sadne note in vonj mediteranskih dišavnic. Vino je polno, s poudarjeno svežino, in lepo zaokroženo.

IMG_0008.jpg

Pinelin karakter spominja na podobo metulja, ki v poletju svobodno leti s cveta na cvet in omamljen od vonjav poleti visoko v nebo. 

PINELA

 

Letnik: 2019

Alkohol: 13,5 % vol.

Temperatura za serviranje: 8-12°C

Cena: 8 

Pinela je bela avtohtona vinska sorta, razširjena predvsem v zgornji Vipavski dolini. Po 2-urni hladni maceraciji je vino zorelo v inoks posodah. 

Pinela ima značilna okus in aromo, ki spominjata na citruse, razno poletno sadje in cvetje. Je sveža in lahkotna z nekoliko višjo stopnjo kisline - še posebej primerna za vroče poletne dni.